https:/www.high-endrolex.com/18

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Плажните чадъри като цяло имат няколко основни характеристики, по които лесно може да определите, кой е вашият модел:

1   1. Диаметър на чадъра – Това е един от най-важните параметри на чадъра, тъй като той определя каква площ можете да засенчите с него. Като стандарт при плажните чадъри е да се описва куполния диаметър на чадъра. Той се мери по купола на чадъра в  разпънато състояние. Реалния диаметър на чадъра е с около 7-15% по-малък. Той варира в тези широки граници в зависимост от някой други фактори (наклона на спиците в отворено състояние, степента на огъване в момента на измерване и др.) По принцип, колкото е по-висок класа, толкова разликата между реалния и куполния диаметър е по-малка. Така че, когато сравнявате различни плажни чадъри, се съобразявайте с куполния диаметър и класа на плажния чадър.

Разбира се достатъчното количеството сянка за всеки човек е индивидуално, но данните може да се считат за общоприети.

1.   2.Tегло – по-ниското тегло и габаритен размер размер ви дават по-голямо удобство при носене и разпъване, но по принцип колкото е по-ниско теглото и габарита, толкова и диаметъра на чадъра за плаж е по-малък.

Изключения има във високия и ниския клас, като например:

Алуминиев плажен чадър SHADEL S-класа поради алуминиевата основа и спиците от фибростъкло теглото му е значително по-малко от останалите чадъри със същия диаметър. Тук разликата в теглото указва дори положително влияние на устойчивостта на износване.

Съответно ниския клас, има чадъри, които са значително по-леки от тези във средния клас при еднакви диаметри. Това се дължи на компромиси в дебелината на материалите, което влияе негативно на износоустойчивостта на плажния чадър.

2.       3.UV защита – Това е важен параметър, който указва до каква степен плажния чадър ви предпазва от вредните ултравиолетови лъчи. По принцип всички плажни чадъри осигуряват UV защита в различна степен, но UV факторът прави разликата.

Наличието на допълнителен слой Silver protect ви дава много по-добра защита от стандартната. Всички плажни чадъри на марките BAILS и SHADEL притежават специалния допълнителен слой Silver Protect, който осигурява защитен фактор SPF50+

3.       4.Ветро-устойчивост – Устойчивостта на вятър също не е за пренебрегване тъй като, по Българското черноморие вятърът е почти перманентно явление. Тази характеристика има съществено значение за чадърите с диаметър над 180 см. За да има добра ветро-устойчивост един плажен чадър трябва да има здрава масивна носеща основа, здрави еластични спици и вентилационни клапи. Клапите изпускат въздуха под него, като по този начин намалят въздействието на вятъра върху плажния чадър и така предпазват компонентите му. За това нашите модели с голям диаметър са оборудвани с такива клапи.

4.       5.Устойчивост на износване – Тази характеристика показва, колко дълго ще може да използвате чадъра при нормална употреба. Устойчивостта зависи не само от качеството на материалите и качеството на изработка.

Тук има 4 основни неща за които да се оглеждате: носеща основа, спици, плат и механизми.  Ако дори един от тези елементи е с недобро качество, той обезсмисля качеството на останалите елементи.

По тази тема има много митове  – „Чадър с по-дебела тръба е по-здрав“ – Това невинаги е вярно. Особено когато, стената на тръбата е по-тънка и дори с пръсти може да я огънете, или когато спиците са тънки и се огъват съвсем лесно или плата е ненадежден. – „Хубав плат – качествен чадър“ – при положение че носещата основа е нестабилна или спиците са тънки или механизмите не функционират правилно, добрия плат не прави чадъра за плаж устойчив на износване.

 

5.       6.ЕКСТРИ – Екстрите допринасят за удобството и практичността на чадъра за плаж.      

-          Чупещо рамо – позволява наклон според слънцето. Увеличава значително ефективната сянка, когато слънцето стои по-ниско.

-          Ерго-фолд система – Система за лесно сгъване и разгъване на чадъра

-          Спирален накрайник – за по-лесно забиване в земята.

6.       7.Калъф – Тази характеристика е често неглижирана при избора на чадър, но в момента който започнете да използвате чадъра, това е едно от най-практичните неща които допринасят за удобството на ползвателя. Както хубавия телефон изисква качествен калъф, така и хубавия плажен чадър изисква качествен калъф. Плажните чадъри от ниския клас имат прозрачни найлонови опаковки, които често се късат, дори още преди да сте започнали да ползвате чадъра, след което неудобството при пренасяне и визията му в сгънато състояние могат лесно да ви изнервят. За това нашите маркови плажни чадъри SHADEL и BAILS се предлагат със здрав платнен калъф с презрамка.

7.       8.Клас плажни чадъри – Той се определя като средното ниво на характеристиките като цяло.

Както забелязвате от точките по-горе, това което прави един чадър за плаж добър е съчетанието от характеристики, което най пълно да отговаря на нуждите ви.

При чадърите за плаж от марката БАИЛС е постигнато най-оптималното съотношение между характеристиките за постигане на добро качество и достъпна цена.

При плажните чадъри марката SHADEL имаме безкомпромисност по отношение на характеристики.

N-170    BAILS BASIC        BAILS EXTRA      P-180    SHADEL P200     SHADEL S-класа               OXI BLUE

https:/www.high-endrolex.com/18